Voordat ik hier kwam werken heb ik nooit geweten dat er zóveel verschil zat in verpakkingen die we dagelijks door onze handen krijgen!

Alweer 7 jaar geleden stapte ik binnen bij Oerlemans Plastics als Technisch Laborant op het OTC, het Oerlemans Technology Centre. Ik heb (lang geleden…) een opleiding gedaan als chemisch laborant.

Mijn werkzaamheden bestaan uit diverse metingen en testen op folie zodat de juiste kwaliteit voor een bepaalde verpakking gegarandeerd wordt. Je wilt natuurlijk niet dat een zak met spijkers openscheurt, dat je kaas beschimmeld in de verpakking zit, een pak met koekjes taai wordt en verpakking die buiten opgeslagen wordt door zon en regen gaat scheuren. Zo zijn er nog wel honderden soorten verpakkingen op te noemen die een klant bij ons besteld.

De klant geeft aan wat de eisen zijn voor zijn verpakking, bv moet de folie makkelijk scheuren? Of juist niet? Wordt er voedsel in verpakt of medicijnen? Is het folie voor in de vriezer, voor buitenopslag, biofolie of verpakking met een houdbaarheidsdatum?

Voordat ik hier kwam werken heb ik nooit geweten dat er zóveel verschil zat in verpakkingen die we dagelijks door onze handen krijgen. Kijk maar eens om je heen in de supermarkt. Maar ook thuis in je koelkast of in de kelder. Als ik nu een verpakking in handen heb is mijn eerste gedachte: maken wij (Oerlemans) dit ook?! Zo niet, is het interessant om hier in te duiken?

Ik werk samen met een ontzettend gezellig team, we vullen elkaar aan en leren ook nog steeds van elkaar. Dat allemaal samen zorgt ervoor dat ik na mijn werkdag met een glimlach weer naar huis ga.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN NIEUWE VACATURES

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe vacatures