Werken met hoogwaardige
flexibele verpakkingen

Plasthill is producent van hoogwaardige technische folies en flexibele verpakkingen. Onze producten worden onder andere ingezet in de vliegtuig-, automotive- en voedselindstrie. Vanuit 2 vestigingen in Hillegom bedienen wij een breed scala aan klanten binnen en buiten Europa.

In een moderne fabriek produceren (extrusie) en bewerken (conversie) wij folie. Iedere order is uniek en moet voldoen aan de specifieke eisen van de individuele klant. Om de gevraagde kwaliteit te kunnen garanderen werken wij volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden en met moderne technologieën.

DE BRANCHES VAN PLASTHILL

Bouw

Plasthill produceert diverse folies voor de bouw in zeer uiteenlopende breedtes en diktes. Naast standaard bouwfolies, die worden ingezet als afdekfolie, bieden wij ook folies met hoogwaardige technische eigenschappen zoals gasbarriere, UV protectie en brandvertrager. Specifieke toepassingen hiervoor zijn wand/ bodem isolatie, radon protectie en steigerbouw.

Chemie

Sinds de introductie van de octabin worden veel (chemische) bulkgoederen in dergelijke kartonnen containers opgeslagen en vervoerd. De octabin zakken van Plasthill zijn qua formaat afgestemd op de octabin en zorgen voor extra stabiliteit en bescherming van het vulgoed tegen vocht en vuil. Daarnaast bieden wij speciale barrierezakken aan die zorgen voor extra vocht- en zuurstof regulering in de zak. Naast de octabin zakken worden onze hoogwaardige transportverpakkingen zoals stretchhood en krimphoezen ook veel ingezet in de chemische industrie.

Composiet

Het gebruik van composiet (carbon) groeit enorm hard dankzij haar sterkte en lage gewicht. Het wordt ingezet in zeer veel toepassingen zoals onderdelen voor vliegtuigen, auto’s, windmolens en sportartikelen. Plasthill produceert releasefolies, zowel gepreegd als ongepreegd, die ingezet worden bij de productie van prepreggs (composiet matten). Door middel van complexe meerlaagse recepturen ontwikkelen wij folies die het beste passen bij de bij de composietsamenstelling van de klant en de juiste release eigenschappen heeft.

Automotive

Onze preegfolies worden ingezet in de bandenindustrie. Door de unieke  samenstelling van de folie in combinatie met het juiste type preging onstaat een optimaal product voor de toepassing van de klant. Deze folie wordt vervolgens onder de strengste kwaliteitseisen gereproduceerd.

Food

Plasthill is een BRC gecertificeerd bedrijf. Onze producten zijn geschikt voor de voedselverwerkende industrie en kunnen in direct contact met levensmiddelen komen. Onze zakken worden veel ingezet bij de verwerking van voedselproducten. Voorbeelden hiervan zijn diepvriesgroenten en vlees, maar ook andere toepassingen zijn mogelijk. De laatste jaren zijn wij erin geslaagd de zakken een stuk dunner te maken zonder dat dit ten koste ging van de kwaliteit  en verwerkbaarheid. Voor versproducten zoals vlees en kaas maken wij barrièrezakken die bederven tegen gaan en de shelf life van de producten verlengen. Naast deze speciale zakken voor de voedselverwerking worden onze hoogwaardige transportverpakkingen zoals stretchhood en krimphoezen ook veel ingezet in de voedselindustrie.

Logistiek

Voor logistieke toepassingen biedt Plasthill een breed assortiment producten aan voor het verpakken en/ of beschermen van vracht. Onze stretchhoods staan bekend om zijn goede werking op alle vooraanstaande verwerkingsmachines in de markt. Ook onze krimphoezen en folies werken uitstekend in combinatie met verschillende verpakkingslijnen en staan bekend om hun goede en regelmatige krimpgedrag. Daarnaast maken wij pallethoezen en top- en bodemvellen met anti slip mogelijkheden. Al onze transportverpakkingen zijn ook verkrijgbaar met recycled content. In veel gevallen zelfs tot bijna 100%.

Bouw

Plasthill produceert diverse folies voor de bouw. Wij begrijpen als geen ander dat de kwaliteit van de folie moet voldoen aan de huidige eisen van onze klanten. Onze folies kunnen voorzien worden van een bedrukking of perforatie. Door onze inline druk en perforatie units kunnen wij de gewenste bedrukking of perforatie aanbrengen.

Industrie

Plasthill voorziet van oudsher diverse takken van industrie van standaard verpakkingsfolies tot hoogwaardige technische producten. Specifieke eisen kunnen wij realiseren door intensieve samenwerking met de klant. Tevens zijn onze contacten met grondstofproducenten, verpakkingsdeskundigen, producenten van verpakkingsmachines en gebruikers binnen ons productenpakket een bron van informatie welke wij door kunnen vertalen naar de producteisen. Voor ieder verpakkingsvraagstuk bieden wij een innovatieve oplossing.

Groothandel/retail

Specifieke folies voor verpakkingen vinden hun weg via de groothandel. Ons zusterbedrijf Oerlemans heeft een grote afzetmarkt in de retail (broodzakken / webshopbags etc). De basisfolie (“halffabrikaat”) voor deze toepassingen wordt voor een grote mate bij Plasthill gefabriceerd.

Luchtvracht

Met state of the art machines kan Plasthill speciale recepturen inzetten en heeft de mogelijkheid om zeer brede folies te produceren. Hierdoor kunnen wij luchtvrachtfolie in de gewenste eigenschappen leveren. Kwaliteit van de folie, het reduceren van foliedikte en bedrukking waardoor logo of naam van vervoerder zichtbaar is, zijn voor onze klanten van groot belang.

Innovatie in de verpakkingsbranche

Als Plasthill zijn we als kennispartner daarom bewust betrokken in verschillende bestuursfuncties binnen én buiten onze branche. Met onze slogan "The sustainable innovator" laten we zien dat we deze visie voor de toekomst serieus nemen. Hoe wij dat doen? Door bewust te focussen op zes aandachtsgebieden. Zo brengen wij een duurzame plastic verpakking stap voor stap dichterbij.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN NIEUWE VACATURES

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe vacatures